Művészeink

Alapítványunk számos kiváló művésszel dolgozik együtt. Ízelítőül:

Sudár Gyöngyvér

Drámai szoprán énekművész több énekverseny győztese és különdíjasa. 1996-tól a Debreceni Csokonai Színház tagja, ahol több éven át megkapta a város Nívódíját, valamint 1997-ben a Rubányi Vilmos –díjat. 2000-től a Magyar Állami Operaház tagja. valamint a jelentősebb magyarországi operatársulatok vendégművésze. Vendégszerepelt Európa számos országában és az Amerikai Egyesült Államokban.  A Graz-i operaházban 2001-ben Wagner: Parsifal-jának Kundri szerepét énekelte.

 Bódi Zsófia

Énekművész az opera irodalom lírai koloratúr szerepeivel, az oratórium irodalom és dalirodalom széleskörű repertoárjával rendelkezik. 2018. tavaszán a Nemzetközi Simándy József Énekversenyen a Magyar Állami Operaház különdíját nyerte el, ősszel a Bécsben megrendezett Danubia Talents Nemzetközi Énekverseny kiemelt első díját kapta. 2019-ben a Csehországban megrendezett Gabriela Benackova Énekverseny alapítói különdíjának nyertese. Fellépései során szólistaként és kamaraművészként olyan neves karmesterekkel dolgozott, mint Vásáry Tamás, Kovács János, Ács János, Kobayashi Ken-Ichiro, Vajda Gergely, Vashegyi György, Takács-Nagy Gábor, René Jacobs, Helmuth Rilling, Carlo Montanaro.

 

Kristóf Réka

 2017-ben a Virtuózok tehetségkutató verseny abszolút győztese, 2018-ban a düsseldorfi Anton Rubinstein Akadémia énekverseny első helyezettje. Zenei pályájának egyik fontos eseménye volt szólóestje a new yorki Carnegie Hallban 2018 májusában. A 2018/19-es évadtól a szoprán a trieri (Németország) színház társulati tagja, többek között Donna Elviraként szerepel Mozart Don Giovanni c. operájában. Vivaldi- és Händel-kantátákat tartalmazó CD-jét a Német Lemezkritikusok díjára jelölték.

Mezei Pál

 Zongoraművész: 2008-ban a Budapesti Fesztivál Zenekar szervezésében megrendezett Végh Sándor Kamaraverseny első helyezettje. Mint szólista és kamaraművész járt Európa számos országában és Japánban. Repertoárja széles körű, a barokk zenétől a kortárs muzsikáig terjed a kamarazene-irodalom műveit is beleértve. Nemzetközi opera mesterkurzusok és az Erkel Ferenc Operastúdió korrepetitora. ”Nagyszerű volt a zenei kíséret, tökéletes illúzióját teremtette meg egy nagy zenekar hangzásának.” (Mozaik Művészpáholy, 2019. 04. 16. -J. Strauss: Denevér)

Chifumi Matsunga

Japán származású fiatal koloratúrszoprán a japán zenei tanulmányai után Münchenben a  Richard Strauss Konzervatóriumban tökéletesítette zenei tudását. A 2014/15-ös évadban  Németországban a Münchens Kleinstem Opernhausban Puccini Bohémélet című operájában Mimi szerepében aratott hatalmas sikert. Tökéletes technikai tudása, színpadi tehetsége a szakmai elismerést is kivívta. (Opernnetz.de 2014.06.14) 2018-ban a tokiói Nikikai Operaházban a japán közönségnek Mozart Szöktetés a szerájból című operájában Constanza szerepében mutatkozott be.

Turpinszky Gippert Béla

 Operaénekes, tenor: 2015-ben debütált Bánk bán szerepében a Kolozsvári Magyar Operában. A 2016-os Primavera Fesztiválon az Erkel Színházban a kritikusok a fesztivál meglepetésének szavazták meg. 2017/18-ban tíz újabb tenor főszerepben mutatkozott be, így szinte az összes magyarországi operatársulatnál találkozhatott vele a közönség. 2017  őszén a Magyar Állami Operaházban is fellépett. 2018-ban a Szegedi Nemzeti Színházban az Évad Ifjú Operaénekesének választották meg Verdi Ernani-jában nyújtott alakításáért.